ASTROLOGY BY MARGOT DIEDEREN

Margot Diederen

ASTROLOGY BY MARGOT DIEDEREN

Margot Diederen

“Psychologisch Inzicht door middel van Astrologie”

Misschien sla je al regelmatig de bladen erop na op zoek naar je horoscoop uit pure interesse of nieuwsgierigheid. Maar astrologie is zoveel meer en dat wil ik via de workshop astrologie laten zien. Door een aantal basisbeginselen van de astrologie te laten zien, zie je dat je horoscoop jou kan helpen om de weg te vinden in de complexiteit van ons bestaan.

Je gaat je verdiepen in de elementen: vuur, aarde, lucht en water. Wat zeggen deze begrippen over onze psyche? Je maakt een eerste onderscheid tussen de 12 astrologische tekens en je leert hoe deze elementen terug te vinden zijn als ordenende principes voor ons bewustzijn.

Je gaat begrijpen waarom bijvoorbeeld een waterteken (kreeft, schorpioen of vissen) dezelfde ervaring heel anders beleefd dan een luchtteken (tweelingen, weegschaal of waterman). Je leert niet alleen jezelf begrijpen, maar je krijgt ook oog voor de achtergrond van de reactie of houding van anderen. Dat kan een hoop misverstanden uit de weg ruimen.

Per element gaan we de verschillen tussen de tekens bekijken. Zoals het verschil tussen de stier, maagd en steenbok, alle drie aardetekens maar ondanks de overeenkomsten ook totaal verschillend. Nu we weten hoe de elementen en kruizen doorwerken in de tekens, kunnen we verder gaan met onze duiding. Als we bijvoorbeeld onze zon in het vuurteken leeuw hebben staan en onze maan in het aardeteken stier, dan zien we twee verschillende behoeftepatronen die innerlijk de nodige spanning kunnen opleveren. Voelen we die spanning? Gaan we daar creatief of destructief mee om? Genoeg vragen en ervaringen die we tijdens de workshop kunnen uitwisselen.

Over Margot

Zolang als ik me kan herinneren is er bij mij een honger naar kennis. Die is deels bevredigd door wetenschappelijke studies (Geschiedenis, VU, 1988 en de master Cultural Astronomy, University of Wales Trinity Saint David, 2015), maar minstens zo belangrijk zijn voor mij de zogenaamd alternatieve kennissystemen. Met de kritische houding van de wetenschapper houd ik mij al decennia bezig met (psychologische) astrologie, twaalf jaar met droomanalyse en de laatste jaren aangevuld met systemisch werken (m.n. de familieopstelling). Drie methoden die voor mij aantonen dat de wereld van de theorie niet tegengesteld is aan de wereld van ervaring, beeld en verbeelding, maar aanvullend en verrijkend. Deze drie methoden zijn voor mij belangrijke hulpmiddelen in mijn praktijk waarin ik mensen individueel begeleid bij belangrijke levensvragen.

Link naar Astrology workshop (alleen in het Nederlands): http://yogafeststudio.com/teacher/margot-diederenworkshop-astrologie26-februari-2017/

By Margot Diederen

No Comments

Post A Comment